Pure Whey Isolate 95 600g Olimp
Pure Whey Isolate 95 600g Olimp
Dodatkowe informacje
Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.
Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
DAWKOWANIE: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem). 1 porcję (30 g = 1 miarkę) rozpuścić w 200 ml wody lub chudego mleka.
Informacja żywieniowa dla 100g / 30g:
Wartość odżywcza na 100g 1 porcja (30g)
Wartość energetyczna 1466 kJ = 350,7 kcal / 440,1 kJ = 105,3 kcal
Białko 86 g / 25,8 g
Węglowodany 1 g / 0,3 g
w tym cukry 1 g / 0,3 g
Tłuszcz 0,3 g / 0,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g / 0,1 g (0,3 g')
Błonnik pokarmowy 0 g / 0 g
Sód <0,3 g / <0,1 g
Aminogram wzorcowy dla 100 g / w 30g:
łącznie: 87000 mg / 26100 mg
w tym:
L-kwas glutaminowy 14985 mg 4496 mg
L-leucyna 9278 mg / 2783 mg
L-kwas asparaginowy 9018 mg / 2705 mg
L-lizyna 9885 mg / 2966 mg
L-prolina 4682 mg / 1405 mg
L-walina 4769 mg / 1431 mg
L-izoleucyna 5288 mg / 1587 mg
L-treonina 5463 mg / 1639 mg
L-alanina 4422 mg / 1327 mg
L-seryna 3729 mg / 1119 mg
L-fenyloalanina 2601 mg 780 mg
L-tyrozyna 2515 mg / 754 mg
L-arginina 1994 mg / 598 mg
L-glicyna 1474 mg / 442 mg
L-metionina 1908 mg / 572 mg
L-histydyna 1474 mg / 442 mg
L-cysteina 2168 mg / 650 mg
L-tryptofan 1041 mg / 312 mg
